Gas of Elektrische Terrasverwarming: Welke is Voor Mij Het Beste?

Natural Gas Patio Heater - Bromic Platinum Gas Heater Wall Mounted
BE

Veel ondernemers vragen zich af of zij nu beter een gas of elektrische terrasverwarming kunnen kopen voor de buitenruimte. Het afwegen van alle voor- en nadelen van beide varianten is dan ook lastig. Welke optie voor u de beste keuze is, is van meerdere factoren afhankelijk. Hierbij kunt u uiteraard denken aan uw eigen eisen en voorkeuren, maar ook aan de specifieke buitenruimte die u wilt verwarmen. Bromic biedt u zowel terrasverwarmers op gas als op elektriciteit. Wij geven u graag meer inzicht in de voor- en nadelen van beide opties, zodat u uw keuze goed geïnformeerd kunt maken.

De Verschillen Tussen Gasverwarming en Elektrische Verwarming

Gas- en elektrische terrasverwarmers verschillen voornamelijk in de manier waarop warmte wordt geproduceerd en verspreid. De elektrische terrasverwarmers gebruiken stroom voor het produceren van warmte. Dit kan middels infraroodstralen, waar geen vuur voor nodig is. Terrasverwarmers op gas maken wel gebruik van vuur voor het produceren en verspreiden van warmte. De infraroodverwarmers op stroom verwarmen personen en objecten, terwijl de gasverwarmers de lucht verwarmen. Gasverwarmers kunnen werken op aardgas of op propaangas.

De Voordelen en Nadelen Van Gasverwarming

Gasverwarming kent unieke eigenschappen en kenmerken. Deze zorgen vanzelfsprekend voor een aantal voordelen en nadelen. Wij geven u inzicht in de belangrijkste voor- en nadelen van gasverwarming.

Voordelen Van Gasverwarming

Gasverwarming is wat krachtiger dan elektrische verwarming. Hierdoor zijn ze perfect voor het effectief verwarmen van grotere buitenruimten. De lucht wordt verwarmd met een gasverwarmer. Heeft u een buitenruimte, zoals een horecaterras, met een overkapping en windbescherming? Dan zijn gasverwarmers perfect, vooral omdat de wind geen vat krijgt op de verwarmde lucht.

Nadelen Van Gasverwarming

Gasverwarmers bieden ook een aantal nadelen waar u mogelijk rekening mee wilt houden in het maken van uw keuze. Een gasverwarmer moet altijd veilig en betrouwbaar functioneren, wat betekent dat deze regelmatig onderhoud nodig heeft. Er komen verbrandingsgassen vrij bij het gebruik van een gasverwarmer, waardoor het voor de veiligheid belangrijk is dat er een goede ventilatie bestaat. Daarnaast liggen de operationele kosten aan de hoge kant in vergelijking tot die van elektrische verwarmers. Dit is afhankelijk van de actuele propaan- of aardgastarieven. Gasverwarmers zijn minder goed bestand tegen wind dan elektrische verwarmers.

De Voordelen en Beperkingen Van Elektrische Verwarming

Elektrische verwarming biedt uiteraard ook diverse voordelen én beperkingen. Onder de voordelen vinden we de lagere operationele kosten. In de meeste gevallen is stroom goedkoper dan gas, en dit geldt zeker wanneer u gebruik kunt maken van zelf opgewekte stroom, zoals van zonne-energie. Elektrische verwarmers zijn milieuvriendelijker, omdat er geen uitstoot wordt geproduceerd, en de installatie is relatief eenvoudig. U heeft voldoende aan een stroomvoorziening. Dit brengt ons direct bij de nadelen. Het kan namelijk ook een nadeel zijn dat er een stroomvoorziening aanwezig moet zijn. Dit kan u beperken in de plaatsing van de elektrische terrasverwarming. De meeste elektrische verwarmers moeten goed worden beschermd tegen vocht en regen. Daarnaast zijn de elektrische terrasverwarmers ook minder krachtig, waardoor ze minder geschikt zijn voor de verwarming van grotere open ruimten.

Belangrijke Overwegingen Bij Uw Keuze

De kosten, zowel van de aanschaf als van later onderhoud, zijn een belangrijke overweging bij het maken van uw keuze. Ook de grootte van de te verwarmen buitenruimte speelt een belangrijke rol en het gemak van de installatie is het overwegen waard. Daarnaast kunt u de impact op het milieu meewegen in het nemen van uw beslissing, evenals de veiligheid.

Wilt u zeker weten dat u de juiste keuze maakt? De specialisten van Bromic staan voor u klaar om u van een gedegen advies te voorzien. Wij helpen u graag verder.

Categorieën