Residential Portable Outside Heaters - Bromic Eclipse Portable

Veelgestelde vragen

Elektrische buitenverwarmer - plafondmontage

Hoe kiest u uw verwarming?

Wat is beter? Elektrisch of gas?

Aan elk van deze energiebronnen zijn meerdere voordelen verbonden. Uiteindelijk hangt het af van de ruimte die verwarmd moet worden en welke bestaande energiebronnen beschikbaar zijn. Meer gedetailleerde informatie over elk van deze energiebronnen, leest u in onze blog.


Wat is stralingswarmte?

Stralingswarmte werkt net als de zon. In plaats van de lucht om u heen te verwarmen, verwarmt het mensen en voorwerpen. Dit maakt stralingswarmte een effectievere verwarmingsbron, aangezien het minder snel door de wind wordt beïnvloed.


Kunnen de vrijstaande verwarmingen van Bromic op propaan worden omgebouwd naar aardgas?

Ja. Wij bieden een conversiekit aan waarmee de verwarmer kan worden aangesloten op een aardgasleiding.


Wordt de Tungsten Portable geleverd met een hoes?

De draagbare Tungsten-verwarmer wordt niet geleverd met een hoes, maar wij raden aan een hoes te bestellen om ervoor te zorgen dat de verwarmer beschermd is tegen weer en wind wanneer hij niet wordt gebruikt.


Wat voor soort gastank kan met de verwarmer worden gebruikt?

De Bromic Tungsten Portable kan een standaard propaantank van 5 of 10 gallon gebruiken.


Wat is het verschil tussen de Tungsten en de Platinum collectie?

Er zijn een aantal verschillen. Het voornaamste verschil zit ‘m in het ontwerp. Terwijl onze Tungsten-collectie is voorzien van een honingraatgaas voor de warmtepanelen, is onze Platinum-serie bedekt met een keramisch glasscherm dat is verzonken in een roestvrijstalen frame. De elektrische verwarming in de collecties verschillen ook in de warmteafgifte. Onze Tungsten-serie is verkrijgbaar in 2000, 3000, 4000 en 6000W, terwijl onze Platinum elektrische verwarmingen verkrijgbaar zijn in 2300 en 3400W.


Controls

Worden de verwarmingen geleverd met een regelaar?

Met uitzondering van de Eclipse Portable-verwarming worden de verwarmers niet geleverd met een regelaar, omdat iedereen zijn eigen voorkeur heeft als het gaat om de manier waarop ze hun verwarming wil bedienen. Bromic biedt verschillende bedieningsopties, die als extra accessoire kunnen worden aangeschaft.


Hoe kan ik de verwarmingen instellen?

Wij bieden verschillende mogelijkheden om uw verwarming te regelen. Afhankelijk van het model kunt u kiezen tussen eenvoudige aan/uit-bediening of dimmer-bediening (alleen elektrische verwarmingen). Wij bieden ook een masterafstandsbediening om groepen verwarmingen te bedienen.


Kunnen de verwarmers worden gekoppeld aan automatische regelingen zoals timers en thermostaten?

Ja, dit is mogelijk via een domoticasysteem voor thuis of een gebouw. Wij bieden de Bromic Smart-Heat Link, die via een RS232-plugin kan worden aangesloten op een domoticasysteem.


Kan ik mijn domoticasysteem gebruiken met Bromic-verwarmers?

Bromic-buitenverwarmers kunnen worden gekoppeld aan elk domotica-apparaat dat een RS232-communicatieverbinding biedt. Veel domoticasystemen bieden een RS232-poort als standaard of als retrofit optie.


Wat heb ik nodig om mijn Bromic-buitenverwarmer aan te sluiten op mijn domoticasysteem?

U kiest hoe u uw verwarming wilt regelen. U kunt elke combinatie en elk aantal Bromic aan/uit- en/of dimmerregelaars koppelen met één Bromic Smart-Heat Link.


Garantie

Mijn verwarming vertoont tekenen van roest. Valt dit onder de garantie?

Hoewel al onze verwarmingen gemaakt zijn van een corrosiebestendig basismateriaal of een beschermende coating hebben, blijft het de verantwoordelijkheid van de eigenaar om de verwarmingen periodiek schoon te maken om de hoogwaardige afwerking te behouden. We raden ook aan om onze Platinum Marine-verwarmingsserie te gebruiken voor kustomgevingen, omdat ze extra corrosieweerstand bieden.


Zijn Bromic-verwarmingen weerbestendig?

Bromic-verwarmingen zijn weerbestendig, maar niet waterdicht. Ze kunnen worden blootgesteld aan weer en wind, maar zoals bij elk buitenproduct geldt: hoe beter de verzorging, hoe langer de levensduur.


Installatie

Kan ik de vast gemonteerde verwarmingen zelf installeren?

Nee, alle vast opgestelde verwarmingen moeten door een erkende installateur worden geïnstalleerd.