Infrarood of Convector Kachel

BE

De kwaliteit en comfort in uw buitenruimtes staan voorop in de zoektocht naar de juiste kachel. De twee soorten verwarmers die vaak voorkomen zijn infrarood en convector kachels. Wij laten u de verschillen tussen de twee weten, hoe ze functioneren, welke voordelen ze hebben ten opzichte van elkaar, hun efficiëntie, en waar er nog meer rekening mee gehouden moet worden gehouden voor er een keuze kan worden gemaakt.

Voordelen Van Het Gebruik Van Een Infrarood of Convector Kachel

Infrarood en convector kachels hebben een andere aanpak als het aankomt op verwarmen. Waar infrarood verwarmers de warmte van de zon nabootsen door elektromagnetische straling, circuleren convector kachels hete lucht om geleidelijk een ruimte op te warmen. De werking van deze kachels beïnvloed hun levensduur, effectiviteit en energieverbruik.

Vergelijken Van De Levensduur Van Infrarood Vs Convector Kachel

Wanneer de levensduur van infrarood en convector kachels wordt vergeleken, is het duidelijk te zien dat convector kachels minder lang mee gaan. Doordat ze bewegende oordelen hebben is er een grotere kans op slijtage en kunnen zand en stof ophopen waardoor ze minder effectief worden. De infrarood verwarmers van Bromic hebben deze problemen niet. Ze zijn gebouwd om lang mee te gaan. Met de Platinum Marine serie bent u er ook van verzekerd dat uw kachel een lange levensduur heeft ondanks het strenge kustklimaat.

Effectiviteit Van Infrarood Vs Convector Kachel in Gerichte Verwarming

Een effectieve, gerichte verwarming is erg belangrijk tijdens frisse avonden. Convector kachels zijn hier minder effectief in dan infrarood kachels omdat de warmte die zij leveren door wind en tocht niet blijft hangen. Infrarood verwarming kan wel directe en constante hitte geven.

Energieverbruik Van Een Infrarood Vs Convector Kachel

Wanneer u een kachel kiest, wilt u niet onaangenaam verrast worden met een hoge energierekening omdat uw kachel te veel energie verbruikt. Vooral in de buitenlucht zijn infrarood kachels een energiezuinige keuze. Convector kachels verbruiken meer energie dan infrarood verwarmers doordat ze constant lucht verwarmen dat in beweging is terwijl infrarood directe en constante warmte afgeven.

Hoe Kies Je Een Infrarood of Convector Kachel

Je kiest een infrarood of convector kachel op basis van verschillende factoren. Efficiëntie en energieverbruik spelen hierin een grote rol maar installatie, onderhoud, hoeveel ruimte beschikbaar is en ontwerp en uitstraling zijn eveneens belangrijk.

  • Installatie en onderhoud: Welke installatie voorwaarden er zijn en wat er nodig is aan onderhoud kan vaak worden teruggevonden in de technische hulpmiddelen. Onthoudt dat convector kachels meer onderhoud vereisen.
  • Ruimte vereisten: Hoeveel ruimte beschikbaar is voor een kachel is van belang. Op een druk terras zou een grotere, convector kachel doorloop in de weg staan. Draagbare infrarood kachels kunnen in dat geval een mooie oplossing zijn om warmte te geven waar nodig.
  • Ontwerp en uitstraling: Alle soorten kachels komen in verschillende uitvoering waardoor u er altijd een kan vinden die in het ontwerp van uw buitenruimte past. Geluid speelt ook een rol in uitstraling. De bewegende onderdelen van convector kachels dragen negatief bij aan de akoestiek.

Technologie en Innovatie

Bedrijven blijven streven naar betere technologie en willen blijven innoveren. Bij Bromic leveren wij superieur ontwerp en superieure warmte. Onze heaters zijn duurzaam, betrouwbaar en gaan altijd prachtig op in het ontwerp van een ruimte. Raadpleeg onze gratis planningsgids voor buitenverwarming om de juiste kachel te vinden. Voor al uw andere vragen kunt u contact opnemen met een van onze experts!

Categorieën