De kracht van verplaatsbaar: Waar moet u op letten bij het kiezen van een verplaatsbare terrasverwarmer

Draagbare Buitenverwarmers Londen

Draagbare buitenverwarmingen zijn een van de must-have items van 2020 geworden. Toen de pandemie zich over de hele wereld verspreidde, werd het snel duidelijk dat een van de veiligste plekken om tijd met familie en vrienden door te brengen, de openlucht was. Maar toen het kwik daalde en de winter zijn intrede deed, werd buitenverwarming een noodzaak en ontstond een wereldwijde run op draagbare terrasverwarmers.

Hoewel hun manoeuvreerbaarheid, kleine voetafdruk en flexibel gebruik van terrasverwarmers het een uitstekende keuze maken voor zowel achtertuinbarbecues als commerciële biergartens, zijn niet alle terrasverwarmers hetzelfde. Hier zijn een aantal belangrijkste zaken waar u op moet letten bij de keuze van uw volgende draagbare terrasverwarmer.

Conventioneel of infrarood?

Draagbare buitenverwarmers maken gewoonlijk gebruik van twee verschillende methoden om thermische energie over te brengen:

a) CONVENTIONELE VERWARMING: Conventionele buitenverwarmers blazen hete lucht uit die zich mengt met de omgevingslucht, waardoor zij de gemiddelde temperatuur van een ruimte kunnen verhogen. Daardoor verwarmen ze niet alleen mensen, maar ook de lucht rondom, waardoor ze zeer inefficiënt zijn, aangezien het grootste deel van de warmte wordt afgevoerd – wat uiteindelijk leidt tot energieverspilling.

b) INFRARODE VERWARMING: Meer innovatieve buitenverwarmers gebruiken infraroodwarmte. Bij deze methode worden de doelobjecten zelf verwarmd wanneer zij in contact komen met golven infrarood licht. In tegenstelling tot conventionele paddenstoelverwarmers die de lucht rond voorwerpen verwarmen, werken infraroodverwarmers door infraroodstraling rechtstreeks op het te verwarmen voorwerp te projecteren. Deze methode wordt beschouwd als de meest energie-efficiënte en doeltreffende methode om mensen in een buitenomgeving te verwarmen.

Directe of indirecte warmte?

Een andere kritieke factor is de manipulatie van de richting van de uitgestraalde warmte. De meest doeltreffende verwarmingen maken gebruik van gerichte verwarmingselementen om het energierendement te maximaliseren en oververhitting van de gasten te voorkomen. Directionele warmte zorgt ervoor dat het grootste deel van de geproduceerde warmte in één richting wordt geduwd, waardoor een betere en meer gerichte warmtedekking mogelijk wordt. Indirecte warmte daarentegen duwt de warmte in alle richtingen, wat resulteert in een verticaal warmteverlies. Verwarming met gerichte verwarmingselementen zijn vooral van nut in grotere steden zoals New York, waar de plaatselijke overheid onlangs een afstand van 1,5 meter tussen de gasten en verwarming heeft voorgeschreven.

Korte, middellange of lange golf?

Of uw buitenverwarmer directe of indirecte warmte afgeeft, heeft ook invloed op hoeveel energie hij verbruikt. Draagbare verwarmers die gebruik maken van gerichte verwarmingstechnologie, zoals de Bromic Tungsten Portable, kunnen een twee keer zo groot oppervlak bestrijken als traditionele paddenstoelverwarmers. De reden hiervoor is dat directe warmte een mengsel is van korte- en middengolftechnologie, die het hoogste rendement oplevert. Indirecte buitenverwarmers daarentegen zijn meestal gebaseerd op langegolftechnologie, die gevoeliger is voor wind en een veel tragere opwarmtijd heeft dan directe verwarmers.

Hoeveel gaat het kosten?

Draagbare verwarmingstoestellen gaan ongeveer 10,5 uur mee op een enkele tank van 10,5 kg LPG, afhankelijk van het vermogen van het verwarmingstoestel (gewoonlijk tussen 30 en 40 MJ). Aangezien een tank ongeveer €39,- per navulling kost, lopen de kostenvoordelen van een draagbare Tungsten van Bromic snel op! Een café-restaurant bijvoorbeeld, dat momenteel 6 verwarmingselementen voor champignons heeft geïnstalleerd, kan elke dag ongeveer 58 euro besparen, ervan uitgaande dat één tank propaan goed is voor ongeveer 2 diners.

Nog steeds verward?

Bij Bromic Heating zijn we experts in het ontwerpen van geavanceerde verwarmingsoplossingen voor buiten die het hoogste prestatieniveau bieden. Dankzij onze gratis outdoor ontwerpservice, zijn wij in staat om de producten en expertise te leveren om ervoor te zorgen dat uw buitenterras het hoogste niveau van thermisch comfort levert tegen de maximale ROI.

Categorieën