Hoe Werkt Infrarood Terrasverwarming

BE

Bij het uitzoeken van een verwarming voor buiten is het cruciaal om te begrijpen hoe deze werkt. De verwarmingselementen die Bromic aanbiedt, maken allen gebruik van infraroodtechnologie om uw buitengebieden aangenaam te verwarmen. Maar wat houdt het gebruik van infraroodstraling eigenlijk in? Welke voordelen bieden dergelijke heaters? En is het nodig om een keuze te maken tussen ontwerp en functionaliteit?

Infrarood Verwarmt Mensen, Niet De Buitenlucht

Waar traditionele verwarmers de buitenlucht opwarmen, werken infrarood terrasverwarmers volgens een ander principe. Deze wijze van verwarmen lijkt op de manier waarop de zon warmte afgeeft aan de aarde, waardoor deze verwarmers een natuurlijke en aangename warmte leveren die direct voelbaar is. De warmte van de zon is afkomstig van golven die onderdeel uitmaken van het elektromagnetische spectrum. Deze golven worden vervolgens door personen en oppervlakken opgenomen en omgezet in warmte. Infraroodgolven en zonnestralen lijken veel op elkaar en geven dezelfde warmte.

Infraroodstraling wordt direct door verschillende warmtedragers, zoals mensen en objecten, opgenomen. Deze zetten de straling weer om in warmte en een deel van deze warmte wordt afgeven aan de buitenlucht. Hierdoor worden zowel mensen als oppervlakken secundaire warmtebronnen. Op deze manier zorgen de infrarood terrasverwarmers van Bromic voor een aangename en natuurlijke warmte die meteen merkbaar is als u hem aan zet.

Bromic Eclipse Portable Outdoor Heater

Infrarood Als Energie-Efficiënte Oplossing Voor Op Het Terras

Infrarood terrasverwarmers staan erom bekend dat ze een efficiënte verwarmingsoplossing zijn voor buiten. Door hun gericht verwarmingsmethode bieden deze toestellen comfort zonder dat ze grote hoeveelheden bewegende lucht hoeven te verwarmen. Convector heaters zijn buiten minder effectief door de constante luchtbeweging. Omdat infrarood de lucht omzeilt, biedt het een zuinige manier waarop u uw buitenruimtes kan verwarmen.

De infraroodverwarming zorgt ervoor dat u direct comfortabel verwarmd wordt. Onze infrarood heaters kunnen op elk gewenst moment aan- en uitgeschakeld worden, zonder de lange wachttijd voor het opwarmen van de ruimte. Met minimaal warmteverlies zijn infrarood terrasverwarmers de ideale oplossing voor wie gezellig buiten wil zitten zonder rekening te hoeven houden met het weer, en zonder hoge energiekosten.

Is Er Een Verschil Tussen Infrarood En Stralingsverwarming?

Infrarood- en stralingsverwarming worden vaak door elkaar gebruikt, ook al zijn ze niet volledig identiek. Infraroodverwarming is in feite een specifieke vorm van stralingsverwarming. Niet alle stralingswarmte is infrarood, maar alle infrarood verwarming is wel stralingswarmte.

Welke benaming u ook gebruikt, infrarood stralings verwarming werkt door elektromagnetische golven die direct objecten en personen verwarmen zonder dat de lucht onnodig wordt verwarmd. Dit maakt infraroodtechnologie uitermate geschikt om constante warmte te leveren in buitenruimtes met wisselvallig weer.

Functionaliteit Ten Koste Van Ontwerp?

Het lijkt soms alsof u een keuze moet maken tussen ontwerp en functionaliteit bij het selecteren van een buitenverwarming. Met Bromic’s heaters is het niet nodig om die keuze te maken. Door een superieur ontwerp en geavanceerde infrarood technologie, creëert u een comfortabele én stijlvolle buitenruimte die voldoet aan uw wensen. Onze verwarmers kunnen in elke ruimte worden geplaatst, of u nu een industriële look wenst of een modern, strak design prefereert. Onze duurzame, robuuste infrarood heaters bieden een perfecte mix van ontwerp en functionaliteit, zelf in veranderlijk weer.

Categorieën