Infrarood vs Elektrische Verwarming

BE

Als infrarood verwarmingen kunnen werken op elektriciteit, zijn het dan geen elektrische verwarmers? Het korte antwoord is nee. Het lange antwoord is dat er bepaalde gelijkenissen bestaan tussen infrarood en elektrische verwarming maar ook kenmerkende verschillen.

Er zijn veel verschillende soorten elektrische heaters, waaronder radiatoren en convector kachels. Vaak geven elektrische kachels iets van stralingswarmte maar over het algemeen is het doel om de gehele ruimte te verwarmen. Infrarood verwarming verhit direct mensen en objecten.

Gelijkenissen Tussen Infrarood en Elektrische Verwarmers

Er bestaan een aantal gelijkenissen tussen infrarood en elektrische verwarmers. Deze gelijkenissen hebben vooral te maken met gebruiksvriendelijkheid en ontwerp mogelijkheden.

Flexibiliteit in Plaatsingsmogelijkheden

Infrarood en elektrische verwarmers zijn beide erg flexibel in de plaatsingsmogelijkheden. U kunt namelijk met infrarood verwarming kiezen voor muur– of plafondbevestiging, maar er bestaan ook draagbare modellen. Elektrische verwarmers komen in vergelijkbare modellen die flexibel inzetbaar zijn voor gerichte warmte.

Installatiegemak Van Infrarood en Elektrische Verwarmers

Nog een gelijkenis is het installatiegemak van infrarood en elektrische verwarmers. In de meeste gevallen hoeft u enkel de stekker in het stopcontact te steken en de heater is klaar voor gebruik! Als u voor een inbouw infrarood verwarmer kiest, is het installatieproces wel ingewikkelder maar u geniet meteen van alle voordelen van een gelijkmatige warmtedistributie en feilloos ontwerp.

Ontwerp en Uitstraling Van Infrarood Vs Elektrische Verwarmers

Als het gaat om ontwerp en uitstraling, komen infrarood en elektrische verwarmers in verschillende uitvoeringen. Er is altijd een heater die past bij de gewenste esthetiek van een ruimte. Bij Bromic hoeft u niet te kiezen voor vorm zonder functie. De krachtige Platinum serie is er voor iedereen die stijl en luxe wil ervaren, de Tungsten serie zorgt voor een eigentijdse uitstraling, en de Eclipse serie geeft overal licht en warmte.

Voordelen Infrarood Vs Elektrische Verwarmers

Ondanks de paar gelijkenissen tussen infrarood en elektrische verwarmers, zijn er een aantal voordelen waarvan u kunt genieten met infrarood terrasverwarmers. Ontdek de ongeëvenaarde efficiëntie, snelheid en duurzaamheid.

Energie-efficiëntie Van Infrarood Vs Elektrische Verwarming

De energie-efficiëntie van een verwarming is een belangrijke overweging in de keuze tussen infrarood en elektrisch. Hoe groot is de ruimte die u wilt verwarmen? Hoeveel toch is er? Hoe milieuvriendelijk is de verwarming?

  • Effectiviteit van ruimteverwarming vergelijken: Hoewel elektrische verwarmers in theorie grote ruimtes beter verwarmen dan infrarood verwarmers, verliezen ze veel energie door middel van tocht en het kost veel tijd om een ruimte helemaal op te warmen.
  • Vergelijking van zoneverwarming tussen infrarood en elektrische verwarming: Infrarood verwarming is efficiënter in het verwarmen van zones omdat ze directe warmte afgeven aan mensen en oppervlakken zonder dat er energie verloren gaat aan het opwarmen van lucht.
  • Milieuvoordelen: Naast het besparen op energiekosten, zijn infrarood verwarmers beter voor het milieu omdat ze minder energie en brandstof gebruiken en minder uitstoten.

Vergelijking Van Verwarmingssnelheid Tussen Infrarood en Elektrische Verwarming

Er is een groot verschil tussen de verwarmingssnelheid van een infrarood verwarmer en die van een elektrische kachel. Elektrische verwarmers hebben veel tijd nodig om de omringende lucht te verwarmen. Daardoor kan het lang duren voordat de effecten van de heater überhaupt voelbaar zijn. Aan de andere kant leveren infrarood verwarmers direct warmte die meteen wordt geabsorbeerd door de huid en door objecten.

Beoordeling Van De Duurzaamheid

Duurzaamheid en een lange levensduur staan bij Bromic voorop. Onze ingenieurs hebben al onze heaters ontworpen met alleen de beste materialen. Ook gaan infrarood verwarmers langer mee dan traditionele elektrische verwarmers omdat ze niet gevoelig zijn voor stof en ze hebben geen onderdelen die snel slijten. Zelfs aan de kust gaat de Platinum Marine serie lang mee.

Categorieën