Bromic Heating Case Studies - Tungsten Electric Heaters at Kahite Golf Cours Pub & Grill in Vonore, Tennessee

Kahite Golf Course Pub & Grill

Beschrijving

De Kahite Golf Course, genesteld in de uitlopers van de Great Smoky Mountains in Vonore, Tennessee, strekt zich uit over 200 hectare met een panoramisch uitzicht over het Tellico-meer en het National Park. De golfbaan werd geopend in 2000 en biedt leden een scala aan entertainmentmogelijkheden, waaronder een fitnesscentrum, een buitenzwembad, een restaurant en een gemeenschapsgebouw voor evenementen.

Verdubbeling van de capaciteit

Om de bestaande entertainmentruimte uit te breiden, heeft restaurant Kahite Pub & Grill onlangs een overdekt terras toegevoegd aan het pand dat plaats biedt aan ongeveer 100 personen. Hoewel men in Tennessee geniet van hete zomers en relatief milde winters, kunnen de temperaturen in de koudste maanden dalen tot 5°C, dus besloot Kahite Pub & Grill om negen Bromic Tungsten Electric 6000W-verwarmers te installeren om ervoor te zorgen dat de nieuwe entertainmentruimte buiten het hele jaar door kan worden gebruikt. Omdat het gebied regelmatig waait, hebben de eigenaren ook gordijnen opgehangen om de warmte binnen in de patio te behouden.

“De nieuwe ruimte is erg belangrijk voor zowel het bedrijf als de leden, omdat het ons in staat stelde de capaciteit van de Pub & Grill te verdubbelen”, zegt Tom McPhee van de projectplanningscommissie. “We hebben het vaak erg druk en kunnen niet iedereen in de pub toelaten als we evenementen hebben, maar door de verwarming en gordijnen aan te schaffen, kunnen we het terras nu het hele jaar door gebruiken.”

Duurzaamheid ontmoet kracht

De Bromic Tungsten Smart-Heat Electric-verwarmers combineren een stijlvol, industrieel ontwerp met toonaangevende stralingswarmtetechnologie en zorgen voor een superieure warmteverspreiding dankzij een uniek honingraatgaasscherm. Elke verwarming heeft ook een parabolische reflector, zodat de warmte naar het doel wordt geleid en niet via de achterkant wordt verspild. Op die manier is er een gelijkmatige stroom van stralingswarmte, die warmte en comfort biedt over ruimtes tot 15 m2. Bovendien maken de hittebestendige coating van de verwarming en de roestvrijstalen constructie hem geschikt voor alle omgevingen, waardoor hij zowel kracht als duurzaamheid levert.

“Bromic bood de beste oplossing voor elektrische verwarming voor ons relatief lage plafond en de technische hulp van hun Sales Executive Leonardo was uitzonderlijk”, besluit de heer McPhee.